PDA

View Full Version : Çingiz Abdullayev

urfan
26.12.2007, 23:22
4INGIZ ABDULLAYEV ve ya elbetdeki DRONQO haqqinda ne fikirleriniz varsa yazin..

BESTSELLER
28.12.2007, 18:11
Doğrudur, bir azərbaycanlı kimi, Çingiz Abdullayev kimi dunya səviyyəli bir yazıçımızın olnağı məni sevindirir. 22 milyon kitabı satılıb. Qanunun üç rəngi, Ətalətin Gücü adlı dedektivlərini oxumuşam, xoşum gəlməyib. Ümumiyyətlə dedektiv xoşuma gəlmir. O ki qaldı Dronqoya, Dronqo bomba oğlandı:)

naiba
15.02.2008, 21:49
Cingiz Abdullayevin 70-e yaxin kitabini oxumusham ve coxusu da xoshuma gelib :wub:

CaspiaN
15.02.2008, 23:20
mənim zənnimdə Çingiz Abdullayev Azərbaycanın indi yaşayan iki dahisindən biridir ( digəri Lütfüzadə ) .
bacardıqca kitablarını oxuyuram. özüdə sevərək oxuyuram. o qədər maraqlı olurki kitablar, bitirmək 3 gündən o yana keçmir.

Dronqo haqqında isə deyərdimki qədrini bilən olsa James Bondun alternatividir. Dronqo qəhrəmanı üçündə silsilə filmlər çəkmək olardı. Hər kitab üçün bir film. üstəlik də fantastikadan uzaq. burada nə saatdan paraşüt çıxardı, nədə maşın su altı qayığa sevrilərdi =)

Fatimeyi-Zehra
16.02.2008, 13:19
Ay Allah ən sevdiyim yaziçilardan biridir Çingiz Abdullayev Caspian deməli İki dahidən biridir mən onlarla fəxr edirəm :)

balaca
02.03.2008, 20:17
Drongonu oxuyanda elə bilirdimki məndə həmin illərdə yaşayiram.dəhşət maraglidir.vaxt tapan kimi kitabi galdiğim yerdən davam etdim gecdə olsa2gün 4saata oxuyub bitirdim.dəhşət maragli idi.Drongo-dəhşət düşüncəli,agilli,bütün incəlikləri nögtəsinə kimi aydinlatmaği məni heyran etdi.Oxuya-oxuya Drongonu beynimdə canlandirirdim.sanki hadisələrdə məndə iştirak edirdim kimi:laugh: ömrümdə təsiri altina düşdüyüm ikinci bu idi:wub:

CaspiaN
04.03.2008, 13:47
Drongonu oxuyanda elə bilirdimki məndə həmin illərdə yaşayiram.dəhşət maraglidir.vaxt tapan kimi kitabi galdiğim yerdən davam etdim gecdə olsa2gün 4saata oxuyub bitirdim.dəhşət maragli idi.Drongo-dəhşət düşüncəli,agilli,bütün incəlikləri nögtəsinə kimi aydinlatmaği məni heyran etdi.Oxuya-oxuya Drongonu beynimdə canlandirirdim.sanki hadisələrdə məndə iştirak edirdim kimi:laugh: ömrümdə təsiri altina düşdüyüm ikinci bu idi:wub:
mən elə ona görə Çingiz Abdullayevi dahi adlandırıram. çünki burada hadisələri düşünən Dronqo yox Ç.Abdullayev olur =)

balaca
04.03.2008, 16:14
mən elə ona görə Çingiz Abdullayevi dahi adlandırıram. çünki burada hadisələri düşünən Dronqo yox Ç.Abdullayev olur =)

hə,işdə orasidir ki oxuduğum zaman Çingiz Abdullayevi tamam yaddan çixarmişdim,yəni elə bilirdimki hər şeyi Drongo özü yazib:wub::rolleyes:

CaspiaN
06.03.2008, 14:29
Çingiz Abdullayev növbəti əsəri üzərində çalışır
http://xazar.info/?newsid=1204798124

urfan
12.03.2008, 21:13

mence butun qizlarin Dronqodan xowu gelerdi..tesadufi deyilki bu yaxinlarda Cingiz Abdullayeve mukafat verileb- Dronqoya gore "en nezaketli ve en yarawiqli kiwi" mukafati..

simurq
13.03.2008, 01:32
Çingiz Abdullayev dahidir , Əsərlərini yaşayaraq yazır , razıyam . Amma bir şeydən narazıyam niyə öz dilimizdə yazmır , Yaxşı tutaqki dilimizi bilmir , bəs niyə əsərlərini bizim ana dilimizə çevirmirlər.

salmanova
13.03.2008, 12:11
Çingiz Abdullayev dahidir , Əsərlərini yaşayaraq yazır , razıyam . Amma bir şeydən narazıyam niyə öz dilimizdə yazmır , Yaxşı tutaqki dilimizi bilmir , bəs niyə əsərlərini bizim ana dilimizə çevirmirlər.

Mende raziyam.Mene ele gelir ki,o vetenperver insan deyil ve bu hiss de meni onun eserlerinden uzaqlashdirir.
Mene ele gelir ki,o Azerbaycani sevmeyen azerbaycanlilardan biridir,rusdur.
kitab oxumagi sevdiyim ucun kitabini hediyye etmishdiler,amma oxumadim.
Mence yazici oz veteninin simasi ,markasi olmalidir.Amma o rus dilinde yazdigindan Rusiyanin yazicisi hesab olunur,cox vaxt

urfan
13.03.2008, 12:53

sehv edirsiniz!!eserleri az. diline tercume olunur.duzdu orijinaldan ferqli olaraq biraz keyfiyyetsiz olur ama olur..yeqin siz bu barede az maraqlanmisiniz=)

urfan
13.03.2008, 12:56
Mende raziyam.Mene ele gelir ki,o vetenperver insan deyil ve bu hiss de meni onun eserlerinden uzaqlashdirir.
Mene ele gelir ki,o Azerbaycani sevmeyen azerbaycanlilardan biridir,rusdur.
kitab oxumagi sevdiyim ucun kitabini hediyye etmishdiler,amma oxumadim.
Mence yazici oz veteninin simasi ,markasi olmalidir.Amma o rus dilinde yazdigindan Rusiyanin yazicisi hesab olunur,cox vaxt

necede boyuk yanliwliga yol verirsen!!onun eserlerinde baki xususile teblig edilir..axi "Dronqo" ozude bakilidi..sadece diqqetsizlikden bu cur fikirlewdiyinizi guman eliyirem:D(eziyet 4ekib o sene hediyye edilen kitabi oxusaydin yeqinki bu cur fikirlewmezdin) ama bir sozunuznen raziyamki 4ox adam onu rus yazi4isi kimi taniyir..ama neynemek olarki??burda sadece o cur fikirlewen adamlarin biliksizliyi meselesi var=)

balaca
13.03.2008, 14:18
sehv edirsiniz!!eserleri az. diline tercume olunur.duzdu orijinaldan ferqli olaraq biraz keyfiyyetsiz olur ama olur..yeqin siz bu barede az maraqlanmisiniz=)

tamamilə raziyam,əsərləri bizim dilə tərcьmə olunur axi.Bakinida Drongoda gцzəl təsvir etmiєdir))))

urfan
13.03.2008, 14:48
tamamilə raziyam,əsərləri bizim dilə tərcьmə olunur axi.Bakinida Drongoda gцzəl təsvir etmiєdir))))

yeqinki onlar Dronqoya aid olan eserlerden bixeberdiler..ama ebi yox..bu yaxinlarda kinolar 4ekilmelidi..azerbaycan-rus biliyi ile..onda oyrenerler:)

urfan
13.03.2008, 14:51
Cingiz Abdullayevin 70-e yaxin kitabini oxumusham ve coxusu da xoshuma gelib :wub:

300-den 4ox eseri var..indi sizin oxumadiginiz hele 230 eser qalib:)oxudugunuz eserlerin siyahisini yaza bilersiz??(maraqlidir):rolleyes:

urfan
13.03.2008, 14:55
Doğrudur, bir azərbaycanlı kimi, Çingiz Abdullayev kimi dunya səviyyəli bir yazıçımızın olnağı məni sevindirir. 22 milyon kitabı satılıb. Qanunun üç rəngi, Ətalətin Gücü adlı dedektivlərini oxumuşam, xoşum gəlməyib. Ümumiyyətlə dedektiv xoşuma gəlmir. O ki qaldı Dronqoya, Dronqo bomba oğlandı:)

mence "qanunun uc rengi" pis deyil..men oxumamiwam..sadece oxuyanlarin werhlerini ewitmiwem:)oxumaga ise telesmirem..4unki bu yaxinlarda o eser esasinda kino 4ekilmelidir..kinosu eminemki kitab qeder maraqli olmazz.ama men yenede kinosunu gozleyirem:)

urfan
13.03.2008, 15:04
mənim zənnimdə Çingiz Abdullayev Azərbaycanın indi yaşayan iki dahisindən biridir ( digəri Lütfüzadə ) .
bacardıqca kitablarını oxuyuram. özüdə sevərək oxuyuram. o qədər maraqlı olurki kitablar, bitirmək 3 gündən o yana keçmir.

Dronqo haqqında isə deyərdimki qədrini bilən olsa James Bondun alternatividir. Dronqo qəhrəmanı üçündə silsilə filmlər çəkmək olardı. Hər kitab üçün bir film. üstəlik də fantastikadan uzaq. burada nə saatdan paraşüt çıxardı, nədə maşın su altı qayığa sevrilərdi =)

duz deyirsen maraqli ve mentiqli kinolar 4emek olar..ama james bondu-da geride qoya bilmezz..ne bilmek olar??belke Abdullayev ozude bond romanlarindan tesirlenib dronqonu erseye getirib?:)

simurq
14.03.2008, 01:55

Mən onun nə əsərlərini pisləyirəm , nədə onun vətənpərvər olmadığını deyirəm , sadəcə olaraq mən onun azəri dilində kitablarına rast gəlməmişəm

urfan
14.03.2008, 14:05
Mən onun nə əsərlərini pisləyirəm , nədə onun vətənpərvər olmadığını deyirəm , sadəcə olaraq mən onun azəri dilində kitablarına rast gəlməmişəm

size meslehet gorerdimki en yaxin kitab magazasina gedib Cingiz Abdullayevin az. dilinde olan eserlerini xaiw edin..eminemki he4 isdemediyiniz qeder kitab alacaqsiniz:)

ZEMANE_USAGI
14.03.2008, 17:21
Men ozum Cingiz Abdullayevi cox xoslayiram hal hazira onun Qara Volqa eserini oxuyuram

salmanova
15.03.2008, 10:37
urfan;43180]necede boyuk yanliwliga yol verirsen!!onun eserlerinde baki xususile teblig edilir..axi "Dronqo" ozude bakilidi..sadece diqqetsizlikden bu cur fikirlewdiyinizi guman eliyirem:D(eziyet 4ekib o sene hediyye edilen kitabi oxusaydin yeqinki bu cur fikirlewmezdin) ama bir sozunuznen raziyamki 4ox adam onu rus yazi4isi kimi taniyir..ama neynemek olarki??burda sadece o cur fikirlewen adamlarin biliksizliyi meselesi var=)[/QUOTE]
Beli men Dronqonu oxumamisham,bilmirdim Bakinin tesviri verilib.Dronqoda bakilidir eserde,amma kinoda deyesen bakili deyil.
amma men yazdim axi niye onun eserlerine yaxin dura bilmirem

litportal.ru da cingiz abdullayev rusiya yazilib.
Vetenperver insan bunun bele olmagini istemezdi,amma duzdur yazilib Bakida anadan olub ve s
((((( ama bir sozunuznen raziyamki 4ox adam onu rus yazi4isi kimi taniyir..ama neynemek olarki??burda sadece o cur fikirlewen adamlarin biliksizliyi meselesi var)))))
xeyir ,burda sadece Cingizin sehvi var,onun rus dilinde yazmagi ilk novbede onun boyuk sehvidir,ve onun Rusiyanin yazicisi kimi taninmasina etiraz etmemek isteyi

neise men belke mentiqsiz fikirlesirem,amma neynek fikrimden o Azerbaycan dilinde selist danishana kimi donmeyecem:sleep:

Duzdur o istedaddir amma bizim yox Rusiyanin

heleki,o milyonlar qazanmaqda olsun,sizde onu teriflemekde

Чингиз Акифович АБДУЛЛАЕВ - Россия(fikir verin familyasida ruslarda deyildiyi kimidir)

Чингиз Абдуллаев родился в 1959 году в Баку. Имеет три высших образования. Владеет несколькими иностранными языками: кроме азербайджанского и русского – английским, итальянским, турецким и фарси. Занимался боксом, прекрасно владеет различными видами оружия, мастер спорта по стрельбе. Чрезвычайно коммуникабелен: "может разговорить памятник". По линии Министерства обороны выполнял задания за рубежом, возглавлял спецотдел особого назначения. Работал в Бельгии, Германии, Польше, Румынии, Анголе, Афганистане.Майор в отставке, имеет ряд правительственных наград. Доктор юридических наук. В 1986 году он был выдворен из Румынии по обвинению в причастности к расстрелу Чаушеску. Это случилось из-за того, что Абдуллаев хорошо знал все детали происшедшего, хотя неимел к этому делу прямого отношения. На территории Намибии ему пришлось участвовать в тяжелой операции по освобождению ангольских командиров, попавших в плен. Из той операции в живых вернулось всего четыре человека. Поэтому цену крови и жизни он знает непонаслышке. Он не жалеет, что оставил службу по линии Министерства обороны, так как считает, что честно отдал службе все, что мог. К тому же начали сказываться полученные боевые ранения. Что касается литературы, то тягу к творчеству Чингиз Абдуллаев начал испытывать еще "с малых ногтей", но за сочинительство взялся гораздо позже. Его первыми литературными произведениями были исторический роман и несколько лирических повестей. Роман "Голубые ангелы" – первое произведение Абдуллаева в остросюжетном жанре– пролежал в КГБ три года. Его запрещали печатать, ссылаясь на обнаруженную в нем суперсекретность. В 1988 году он был напечатан и позже выдержал несколько переизданий. О литературной продуктивности Чингиза Абдуллаева ходят легенды.
Секретарь Союза писателей Азербайджана. Вице-президент ПЕН-клуба. Сопредседатель Международного Литфонда.
Член исполкома Международной совета писательских союзов. Доктор юридических наук. Родился 7 апреля 1959 года в Баку. Книги автора изданы на восемнадцати языках в странах СНГ и Прибалтики, в США, Франции, Швеции, Норвегии, Турции, Румынии, Израиле, Болгарии, Сербии. Общий тираж более двадцати миллионов экземпляров. По романам писателя снято шесть фильмов и два сериала.

CaspiaN
16.03.2008, 16:15
neise men belke mentiqsiz fikirlesirem,amma neynek fikrimden o Azerbaycan dilinde selist danishana kimi donmeyecem:sleep:

ötən ay Çingiz Abdullayev Nərgiz Cəlilovanın Məqamlar verlişində qonaq idi və Azərbaycan dilində normal danışırdı. Üstəlik Azərbaycanda fəaliyyət göstərir. Son kitabında da hadisələr bakıda cərəyan edəcək. Sadəcə ola bilsin siz yetərli məlumata sahib deyilsiz yazıçı haqqında

urfan
16.03.2008, 17:06
SALMANOVA
Beli men Dronqonu oxumamisham,bilmirdim Bakinin tesviri verilib.Dronqoda bakilidir eserde,amma kinoda deyesen bakili deyil.

Vetenperver insan bunun bele olmagini istemezdi,amma duzdur yazilib Bakida anadan olub ve s
((((( ama bir sozunuznen raziyamki 4ox adam onu rus yazi4isi kimi taniyir..ama neynemek olarki??burda sadece o cur fikirlewen adamlarin biliksizliyi meselesi var)))))
xeyir ,burda sadece Cingizin sehvi var,onun rus dilinde yazmagi ilk novbede onun boyuk sehvidir,ve onun Rusiyanin yazicisi kimi taninmasina etiraz etmemek isteyi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mence o az. edebiyyatinda az.-i teblig eliyen en yaxwi muelliflerdendir...sence o rusiyada fealiyyet gosdermeseydi ve ancaq az.-da yawayib yaratsaydi onun eserleri ozu kimi dunya wohreti qazana bilerdimi??onun eserleri 14 dile tercume olunardi??mence yox..ozun bilersen, az.-da yaradici insanlara olenden sonra qiymet veriller=(..oki qaldi az. dilin bilmeyine-onu deye bileremki o az.dilini 4ox 4ox yaxwi bilir..ve belkede sendende yaxwi bilir=)
P.S onun ve bawqasinin haqqinda fikir soyleyerken hemin wexsi yaxwi yaxwi arawdirmaginzi meslehet gorerdim=)

urfan
16.03.2008, 17:15
Men ozum Cingiz Abdullayevi cox xoslayiram hal hazira onun Qara Volqa eserini oxuyuram

adinnan maraqli esere oxwayir:rolleyes:..300-1=299 eseri qalib:laugh:

salmanova
18.03.2008, 12:04
SALMANOVA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mence o az. edebiyyatinda az.-i teblig eliyen en yaxwi muelliflerdendir...sence o rusiyada fealiyyet gosdermeseydi ve ancaq az.-da yawayib yaratsaydi onun eserleri ozu kimi dunya wohreti qazana bilerdimi??onun eserleri 14 dile tercume olunardi??mence yox..ozun bilersen, az.-da yaradici insanlara olenden sonra qiymet veriller=(..oki qaldi az. dilin bilmeyine-onu deye bileremki o az.dilini 4ox 4ox yaxwi bilir..ve belkede sendende yaxwi bilir=)
P.S onun ve bawqasinin haqqinda fikir soyleyerken hemin wexsi yaxwi yaxwi arawdirmaginzi meslehet gorerdim=)

Hormetli Urfan bey,bilmirem niye menim yazdiqlarim size bu qeder toxunur,bura forumdur,mende ilk defe qatiliram,mence forum diskussiya yeridir.
mende fikirlerimi ,fikirlesdiyimi deyirem,siz oz fikrinizde qalin buna sozum yoxdur,eksine oz fikrinde sona qeder qalan insanlara hormetim var.
menimde oz fikrim var idi,bu yazici haqqinda hem fikrim hem hisslerim,bunu bolushdum sizlerle,sizde fikirleime hormetle yanashin..
forumda olan insanlari tanimirsiniz, gormursunuzki,onun fikirlerine ve adina gore insanlar haqqinda tesevvur yaradirsiniz.
Sizde xahish edirem menim fikirlerime hormetle yanashin.Ve Ve deyishdirmeye calishmayin
siz yazmisiniz
1-ci mene sen deye muraciet etmeyin

.siz yazmisiniz
o az.dilini 4ox 4ox yaxwi bilir..ve belkede sendende yaxwi bilir=)
2ci menden yaxshi bile bilmez

3cu deyesen onun yaxin qohumusunuz bele emin shekilde deyirsiniz ki,mendende yaxshi bilir,
ruslar nece Azerbaycan dilinde danishirlarsa oda ele danishir.

menim qardashim ve Atamda rus bolmesini bitiribler,amma Azerbaycan dilinde cox selist danishirlar,hec demezsen ki,rus bolmesini bitiribler,elecede rus dilinde selist danishirlar.
Niye?
cunki menim Atam evde rus dilinde danishmaga icaze vermirdi,ancaq dersleri oyrene bilersen ve ancaq mektebde danisha bilersen.

Ardi var

salmanova
18.03.2008, 12:47
Cingiz severlere:wink:

Чингиз Абдуллаев работает над новой книгой

Мастер детективов планирует также поездки в Турцию, Францию и Великобританию.

Популярный писатель Чингиз Абдуллаев работает над новой книгой. Героем очередного детектива вновь станет Дронго. События романа происходят в Баку.

Отметим, что через несколько дней писатель отправляется в Стокгольм, где проведет лекции. Мастер детективов планирует также поездки в Турцию, Францию и Великобританию. В столицах этих стран состоится презентация его новой книги. Писатель также примет участие в церемонии открытия новой библиотеки в Амстердаме.

В настоящее время Ч.Абдуллаев работает над киносценарием популярного романа "Три цвета крови". Отметим, что фильм будет снят совместно с российскими кинематографистами.

© 2008

urfan
18.03.2008, 18:32
Hormetli Urfan bey,bilmirem niye menim yazdiqlarim size bu qeder toxunur,bura forumdur,mende ilk defe qatiliram,mence forum diskussiya yeridir.
mende fikirlerimi ,fikirlesdiyimi deyirem,siz oz fikrinizde qalin buna sozum yoxdur,eksine oz fikrinde sona qeder qalan insanlara hormetim var.
menimde oz fikrim var idi,bu yazici haqqinda hem fikrim hem hisslerim,bunu bolushdum sizlerle,sizde fikirleime hormetle yanashin..
forumda olan insanlari tanimirsiniz, gormursunuzki,onun fikirlerine ve adina gore insanlar haqqinda tesevvur yaradirsiniz.
Sizde xahish edirem menim fikirlerime hormetle yanashin.Ve Ve deyishdirmeye calishmayin
siz yazmisiniz
1-ci mene sen deye muraciet etmeyin

.siz yazmisiniz
o az.dilini 4ox 4ox yaxwi bilir..ve belkede sendende yaxwi bilir=)
2ci menden yaxshi bile bilmez

3cu deyesen onun yaxin qohumusunuz bele emin shekilde deyirsiniz ki,mendende yaxshi bilir,
ruslar nece Azerbaycan dilinde danishirlarsa oda ele danishir.

menim qardashim ve Atamda rus bolmesini bitiribler,amma Azerbaycan dilinde cox selist danishirlar,hec demezsen ki,rus bolmesini bitiribler,elecede rus dilinde selist danishirlar.
Niye?
cunki menim Atam evde rus dilinde danishmaga icaze vermirdi,ancaq dersleri oyrene bilersen ve ancaq mektebde danisha bilersen.

Ardi var

eziz adini bilmediyim Salmanova,buranin forum olmagina he4 bir wubhem yoxdur..ve onuda deye bileremki qadinlara hormetsiz yanawan kiwilerden menimde xowum gelmir..bu yerde 4ox beyendiyim bir aforizm yadima duwdu:"qadinin en guclu silahi zeiflikdir"--I.BUMIN..mence 4ox keskin iddihamlardan sonra bucur sakit yazmaginiz sanki o en guclu silahinizdan isdifade etmeyiniz demekdir..
1) bele bir deyim var "siz" sozu ne qeder nezaketden ireli gelsede bir o qeder soyuqlugun numunesidir..yaxwi tutaqki men bu gunden size "siz" kimi muraciet etdim..sizce ne deyiwecek??sizin ve ya menim fikirlerime he4 bir tesiri olmayacaqsa onada xaiw ediremki movzudan yayinmayasiniz..neyse..
2) o (Abdullayev) azerbaycanin ziyali ailesinden 4ixib..onun az. dilini bilmeyine wubhem yoxdur..ama yaddan 4ixarmaq olmazki o rusiyada daha 4ox olur..o ozude rus bolmesini bitirib men bilen..eynile senin qardawin ve senin atan kimi..eminemki senin qardawin ve atan rusiyadu Abdullayev qeder qalsaydilar onlarda yeqinki en azi abdullayev kimi daniwardilar..mence..
3) yox qohumu deyilem..sadece kumirin kimi yanawiram..ve onun heyat ve yaradiciligi haqda 4oxlu meqaleler oxumuwam..hem qohumu olsamda he4 bir ehemiyyeti olmazdi..yeqinki siz oz qohumlariniizin terefinden 4ixiw edenlerdensinizki bu curde fikirlewirsiniz..bu adi usuldur=)
4) senin atan bele sert intizam qaydasi tetbiq edirse bes niye qardawinin vaxdinda rus bolmesinde oxumagina raziliq verib??yeqinki raziliq verib daa??..P.S bu sualin movzuya eleqesi olmasada menim u4un maraqlidir..
5) ve axirinci olaraq..men sizin foruma 1ci defe qatildiginizi bilmirdim..yoxsa bu sohbeti bu qeder uzatmazdim..4unki biliremki teze qatilanlarda ancaq "siz-sen" problemi olur..oda ekser hallarda=)

P.S Abdullayev bu sohbetleri ewitseydi yeqinki 4ox tesuflenerdi..kim olsa tesuflenerdi..4unki veteni u4un bu qeder etdiyi weyden sonra hansisa aqressiv bir genc (qiz) onun haqinda bu cur fikirlewsin..hemde azerbaycanli bir genc(diyesen azrbaycanli--deqiq deye bilmerem)

ardi var???

simurq
21.03.2008, 13:06
Siz düz deyirmişsiz , dünən mən onun kitabını bizim dildə tapdım , amma biz az orginalından fərqlənir.

CaspiaN
25.03.2008, 03:21
..........

Hörmətli Salmanova xanım, siz niyə elə düşünürsüzki o Azərbaycan dilini bilmir? Axı onu Azərbaycan dilində normal danışanda görmüşəm.

salmanova
27.03.2008, 11:10
eziz adini bilmediyim Salmanova,buranin forum olmagina he4 bir wubhem yoxdur..ve onuda deye bileremki qadinlara hormetsiz yanawan kiwilerden menimde xowum gelmir..bu yerde 4ox beyendiyim bir aforizm yadima duwdu:"qadinin en guclu silahi zeiflikdir"--I.BUMIN..mence 4ox keskin iddihamlardan sonra bucur sakit yazmaginiz sanki o en guclu silahinizdan isdifade etmeyiniz demekdir..
1) bele bir deyim var "siz" sozu ne qeder nezaketden ireli gelsede bir o qeder soyuqlugun numunesidir..yaxwi tutaqki men bu gunden size "siz" kimi muraciet etdim..sizce ne deyiwecek??sizin ve ya menim fikirlerime he4 bir tesiri olmayacaqsa onada xaiw ediremki movzudan yayinmayasiniz..neyse..
2) o (Abdullayev) azerbaycanin ziyali ailesinden 4ixib..onun az. dilini bilmeyine wubhem yoxdur..ama yaddan 4ixarmaq olmazki o rusiyada daha 4ox olur..o ozude rus bolmesini bitirib men bilen..eynile senin qardawin ve senin atan kimi..eminemki senin qardawin ve atan rusiyadu Abdullayev qeder qalsaydilar onlarda yeqinki en azi abdullayev kimi daniwardilar..mence..
3) yox qohumu deyilem..sadece kumirin kimi yanawiram..ve onun heyat ve yaradiciligi haqda 4oxlu meqaleler oxumuwam..hem qohumu olsamda he4 bir ehemiyyeti olmazdi..yeqinki siz oz qohumlariniizin terefinden 4ixiw edenlerdensinizki bu curde fikirlewirsiniz..bu adi usuldur=)
4) senin atan bele sert intizam qaydasi tetbiq edirse bes niye qardawinin vaxdinda rus bolmesinde oxumagina raziliq verib??yeqinki raziliq verib daa??..P.S bu sualin movzuya eleqesi olmasada menim u4un maraqlidir..
5) ve axirinci olaraq..men sizin foruma 1ci defe qatildiginizi bilmirdim..yoxsa bu sohbeti bu qeder uzatmazdim..4unki biliremki teze qatilanlarda ancaq "siz-sen" problemi olur..oda ekser hallarda=)

P.S Abdullayev bu sohbetleri ewitseydi yeqinki 4ox tesuflenerdi..kim olsa tesuflenerdi..4unki veteni u4un bu qeder etdiyi weyden sonra hansisa aqressiv bir genc (qiz) onun haqinda bu cur fikirlewsin..hemde azerbaycanli bir genc(diyesen azrbaycanli--deqiq deye bilmerem)

ardi var???

Hormetli Urfan bey,Beli men Azerbaycanliyam,torpagini,shehidlerini ve dilini seven Azerbaycanli.Azerbaycan dilinde selist danishan Azerbaycanli:)
Bunu subut etmeye ehtiyac yoxdur
Menim Atam rusiyada,Bashqirdistanda uzun muddet tehsili ,ishile elaqedar yashayib ve Azerbaycan dilinde selist danishib,danishir.
bizim yashadigimiz yere en yaxin mekteb rus mektebi olub,hem de rus dilini mukemmel bilsin deye,hemde hamiya melumdur ki,rus bolmesinde derse daha ciddi yanashirlar deye qardashimi o mektebe qoyub,amma bilib ki,o azerbaycan dilinde selist danisha bilmeyecek ve atam da ele insandir ki,Azerbaycanli olub,Azerbaycan dilinde danisa bilmeyen insanlari xoshlamadigi ucun evde bizlere shert qoyub ki,rus dilinde danishmayin.
Rusla rus dilinde ,Azerbaycanli ile Azerbaycan dilinde danishin
Cox uzr istiyirem bu ifademe gore,amma yenede deyirem,

Belkede butun bunlar size catmayacaq,meslehetdir ozunuz yormayin basha dusmek ucun:sleep:eziyyet cekmeyin

mene Siz deyin yada mene ismaric gondermeyin

men hemishe bir insana sen deye muraciet etdikde ondan icaze aliram,belke kiminse xoshuna gelmir sen demek,bunuda mene Atam oyredib.

Cingiz beyin kumiriniz oldugunuzu bilmirdim,indi aydin oldu ki,onu niye bu qeder sevirsiniz.
Men yazdiqlarimin ,dediklerimin ustunde qalacam,,size dedim fikirlerime hormetle yanashin ,yoxsa kumirinize gore menim azerbaycanli olmagima subhe ile yanashib meni tehqir etmeyin

her halda rus olsaydim,onu rus dilinde yazdigi ,danisdigi ile fexr ederdim.Ozunu Rusiya yazicisi kimi taninmagi ilede

salmanova
27.03.2008, 11:16
Hörmətli Salmanova xanım, siz niyə elə düşünürsüzki o Azərbaycan dilini bilmir? Axı onu Azərbaycan dilində normal danışanda görmüşəm.

Hormetli Caspian men demirem o bilmir,sadece o yaxsh,selist danisha bilmir,men gorende o rus dilinde suallar cavab verib,deyende ki,niye rus dilinde cavab verirsiniz?fikirlerini daha yaxshi ifade etmek ucun
menim de acigim gelir Azerbaycanli olub,Azerbaycan dilinde selist danisha bilmeyen insanlardan,hele o yazicidirsa onda lap cox

I_dont_know
27.03.2008, 23:54

Hormetli Caspian men demirem o bilmir,sadece o yaxsh,selist danisha bilmir,men gorende o rus dilinde suallar cavab verib,deyende ki,niye rus dilinde cavab verirsiniz?fikirlerini daha yaxshi ifade etmek ucun
menim de acigim gelir Azerbaycanli olub,Azerbaycan dilinde selist danisha bilmeyen insanlardan,hele o yazicidirsa onda lap cox

Bundan daha ehemiyyetli olan onun Azerbaycan üçün ne etdiyi deyil ki?:wink:

CaspiaN
28.03.2008, 01:34
ancaq mən TV`də baxmışam. tam olaraq səlist danışırdı Azərbaycan dilində. ona görə məndə heç bir antipatiya yaratmayıbdı....

salmanova
29.03.2008, 10:32
ancaq mən TV`də baxmışam. tam olaraq səlist danışırdı Azərbaycan dilində. ona görə məndə heç bir antipatiya yaratmayıbdı....

Men 2 il evvel danishmishdim onunla,yeqin indiye kimi oyrenib.

Neise Caspian burda Cingiz Abdullayev ve onun eserleri barede ne fikirleshirsiniz muzakiresi qoyulub,men onun eserlerini oxumadigimdan o haqda hecne demedim,yalniz niye rus dilinde yazir ve niye imzasinin yaninda rusiya yazicisi yazildigina icaze verib dedim ve dedim ki,mene ele gelir ki,butun bunlara gore o vetenperver insan deyil ve menim xoshuma gelmir,

ne var ki,burda bu menim shexsi fikrimdir.
niye kimse deyishdirmeye calishir.

men onu bu yaxinlarda Azerbaycan dilinde danishan gormemishem ve ne vaxtsa gorsem ki,adinin yaninda Azerbaycan yazicisi yazilib,ozunu bele teqdim edir xarici olkelerde ozellikle rusiyada,mende Azerbaycanli kimi onunla fexr ederem

KuKLa
29.03.2008, 11:52

Neise Caspian burda Cingiz Abdullayev ve onun eserleri barede ne fikirleshirsiniz muzakiresi qoyulub,men onun eserlerini oxumadigimdan o haqda hecne demedim,yalniz niye rus dilinde yazir ve niye imzasinin yaninda rusiya yazicisi yazildigina icaze verib dedim ve dedim ki,mene ele gelir ki,butun bunlara gore o vetenperver insan deyil ve menim xoshuma gelmir,

men onu bu yaxinlarda Azerbaycan dilinde danishan gormemishem ve ne vaxtsa gorsem ki,adinin yaninda Azerbaycan yazicisi yazilib,ozunu bele teqdim edir xarici olkelerde ozellikle rusiyada,mende Azerbaycanli kimi onunla fexr ederem

maraqlıdı :) Şəxsi fikrinizə də hörmətim var. Amma çoxdan tanıdığımız insandı. Bəlkə, həyatda da 100dəfə rastlaşdığım bir insandı, Azərbaycan dilində də gözəl danışır. :wink: 2il əvvəldən də keçmişdən danışıram. Nə isə.

Bir yazıçı kimi dərin hörmət bəsləyirəm. Əsərləri onu mənim ən sevdiyim yazıçılar siyahısına daxil edib. Azərbaycanın onun kimi insanlara çox ehtiyacı var.

CaspiaN
30.03.2008, 02:07

bilirsini onun adı rus yazıçısı kimi ancaq müxtəlif mənbələrdə elə çəkilir. ona qalsa biz deyirik ki Sami Yusuf Azərbaycanlıdır amma o ancaq konsert verəndə bura gəlib və bir xeyirli iş görməyibdi. nə bilim Kasparov guya Bakılıdır. Amma bunu onların özü demirlər. Necəki Ç.Abdullayevin rus olduğunuda elə ruslar deyir. əgər bir Adamın kitabını rus nəşriyyatı buraxırsa altınada nəşriyyat istəyini yazır. Ancaq Çingiz Abdullayev fikrimcə Azərbaycana əlindən gələni etmiş birisidir.. ümid edirəmki əsərlərini oxuyub haqqında daha dərin bilgiyə sahib olandan sonra fikirləriniz dəqiqləşəcək..

P.S. mən fikrinizi dəyişdirməyə çalışmıram sadəcə öz inancalarımı müdafiə edirəm

urfan
31.03.2008, 19:50
[QUOTE=salmanova;44885]Hormetli Urfan bey,

size siz deye muraciet etmemeyim mene ele gelirki ele boyuk bir problem deyil ve bu sadece movzudan yayinmaqdirr.ama bilmirdimki size sen deye muracietim sizin bu qeder eseblerinize toxunarr..her halda "uzr isdirem"..qadinlara hormetsiz yanawan kiwilerdem duzu menimde he4 xowum gelmir:sleep:
..wexsi heyatinizdanda bu qeder etrafli yazdiginiza gorede tewekur edirem=)..her halda menim sualima cavab olaraq butun bunlarin hamisini yazmiwdiz=)
oki qaldi sizin wexsi fikirinizee...onu deye bileremki men helede sizin wexsi fikirinize hormet eliyirem..ve bu hormeti he4 vaxt pozmaramda..ama menim4un maraqlidirki siz orda(yuxaridaki sizin yazinizda) menim sizi tehqir elemeyimi yazmisiniz..mene ele gelirki men sizi tehqir elememiwem axii..ama sizin mene "size bu sohbet 4atmayacaq" demeyinizse esil tehqire numunedir..sadece zeif cinsin numayendesi olmaginiz meni bu barede daha derine getmeye qoymur..bu yerde bele bir aforizm yadima duwdu:"qadinlarin en guclu silahi zeiflikdir"-I.Bumin
..atanizsa azerbaycan bolmesini a4iq awkar beyenmediyinnen qardawiniz u4un rus bolmesini se4ib demeli??en yaxin mekdebin rus mekdebi omasi fikri ise mende gulunc hisler yaratdi:D..eyer sizin ataniz bele telebkardisa sirf az.dilli olmasi u4un yada azerbaycanlilarla bir yerde terbiye,tehsil almasi u4un qardawinizin biraz uzaq mekdebe getmeyine razi olardi mence..ne bilim..
ama meslehet goruremki he4 olmasa bir ne4e bedii kitab oxuyasiniz..yaxwi olardiki muellif ele Cingiz Abdullayevin ozu olsun:)onda menide caspianida ve o biri uwaqlarida bawa duwersiz..P.S bu sadece meslehetdir, tehqir yox:D

salmanova
01.04.2008, 10:02
[QUOTE=urfan;45515][QUOTE=salmanova;44885]Hormetli Urfan bey,

Azerbaycan bolmesinin muellimlerini (hamisina aid deyildi)beyenmeyib yox,sadece onlari muellim saymirdi,cunki oxumaq oyretmek evezine rushvet alirdilar,biz qiz ovladlarini ora qoymushdu,bizden gormushdu,uzaq mektebe getsekde orda dersden bashqa her sheyden pul alirdilar,daha yaxshi qardashim rus bolmesinde oxusada evde Azerbaycan dilinde danishdigindan bezilerinden ferqli olaraq Azerbaycan dilinde mukemmel danishir.

Menim her bir xalqa hormetim var.Burda yashayan ruslarada.
Sadece rus dilinde yazib yaradan danishan Azerbaycanli olan insanlara hormetim yoxdur.men beleyem,fikirlerim beledir, ,men sozlerimin arxasinda duracam vessalam.
Size deyirem ki,niye Cingizin derdinden olursunuz???
ozunuz bilersiniz *mad**mad**mad*

muzakiremiz Atam ve onun qerarlari deyil.

men bedii kitab sizdende cox oxumusham.

ancaq siz Cingiz Abdullayevi cox sevirsiniz,arzu edirem bu sevgiden peshiman olmayasiniz.

Men sizle sohbetlerden sonra Cingiz Abdullayevi oxumaq fikrinden omurluk vaz kecdim.
sizin ucun onemli deyil,bilirem,sadece xususile qeyd etmek istedim.

urfan
05.04.2008, 01:39
[QUOTE=urfan;45515][QUOTE=salmanova;44885]Hormetli Urfan bey,

Azerbaycan bolmesinin muellimlerini (hamisina aid deyildi)beyenmeyib yox,sadece onlari muellim saymirdi,cunki oxumaq oyretmek evezine rushvet alirdilar,biz qiz ovladlarini ora qoymushdu,bizden gormushdu,uzaq mektebe getsekde orda dersden bashqa her sheyden pul alirdilar,daha yaxshi qardashim rus bolmesinde oxusada evde Azerbaycan dilinde danishdigindan bezilerinden ferqli olaraq Azerbaycan dilinde mukemmel danishir.

Menim her bir xalqa hormetim var.Burda yashayan ruslarada.
Sadece rus dilinde yazib yaradan danishan Azerbaycanli olan insanlara hormetim yoxdur.men beleyem,fikirlerim beledir, ,men sozlerimin arxasinda duracam vessalam.
Size deyirem ki,niye Cingizin derdinden olursunuz???
ozunuz bilersiniz *mad**mad**mad*

muzakiremiz Atam ve onun qerarlari deyil.

men bedii kitab sizdende cox oxumusham.

ancaq siz Cingiz Abdullayevi cox sevirsiniz,arzu edirem bu sevgiden peshiman olmayasiniz.

Men sizle sohbetlerden sonra Cingiz Abdullayevi oxumaq fikrinden omurluk vaz kecdim.
sizin ucun onemli deyil,bilirem,sadece xususile qeyd etmek istedim.

sizin her deqiqe men fikrimi deyiwmeyecem demeyiniz meni narahat eliyir=)..4unki men sizin fikirlerinizi deyiwmek isdemirem..
men demedimki siz bedii eser oxumursuz ve ya mennen az oxuyursuz..men dedimki "meslehet" goruremki Abdullayevden bir eser oxuyasiniz..gorunur dogru adama meslehet vermemiwem..dogru adam bu meslehetden netice goturerdi..
gelecekdede oxumaq isdemirsizsede bu sizin oz iwinizdir..men sizin fikirlerinize hormetle yanawiram..ama muasir dovrde baw verensiyasi ve ictimai hadiselerden xeberdar olmaq isteyirsinizse muasir dedektiv eserler oxumaginiz yaxwi olardi..

4ox heyifki siz oz qadin emosiyaniza qapilib deyirsinizki men sizin bu sozlerinizden sonra oxumagim variydisada oxumayacam Abdullayevden..bu meqmda bele bi aforizm yadima duwdu:.."qadin emosiyasi kiwinin teeccublerindendir"..MADAN..

Elshad Hose
05.04.2008, 10:49
Chingiz Abdullayevin be’zi oxudugum eserlerinin qisa mezmunlarini gundelik heyatda oxudugum ardicilliqla yazib sizlerle paylashacagam. Muellifin ozunu sevdiyim kimi onun eserlerini de sevirem. Lakin be’zi eserler var ki, onlar digerlerinden dafa ferqlenirler, daha maraqli eserlerdiler. Hemin eserlerin qabaginda * isharesi qoyacagam. Be’zi eserler var ki, onlar lap maraqli eserlerdiler, onlari men ozum meslehet gorurem. Hemin eserlerin qabaginda ise ! isharesi qoyacagam. Bir neche eser de var ki, onlar hech bir sozle izah olunmaz
1.Чингиз Абдуллаев “Путь воина”
Yaponiyaya cinayetin ustunu achmaq uchun gelen Dronqo kriminal sirri ile yanashi yaponlarin ozune mexsus adet-eneneleri ile rastlashir. Yalniz yaponlarin xasiyyetlerine beled olduqdan sonra o, cinyaetin ustunu acha bilir.
2.Чингиз Абдуллаев “Уйти и не вернуться”
Bu menim 2-ci en sevdiyim eserdir, men bu eseri oxuduqdan sonra goz yashlarimi saxlaya bilmedim. Bu detektiv romanda Efqanistan muharibesinden behs edilir. 9 neferden ibaret bir desteni ora gonderirler. Lakin birce kapitan bilir ki, esas tapshiriq xilas edecekleri adami xilas etmek yox, ona diqqeti celb etmekdir…ye’ni geri qayitmamaq. Eserde qadin esgerinin olmasi, destenin 9 uzvunden 2-sinin qehremancasina helak olmasi. 90-ci illerden bashlayaraq SSRI-nin apardigi siyaset, hemchini muharibede ishtirak etmish bir neche bashqa esgerin heyatindan xatireler esere daha da dinamiklik verir.
Onu da elave edim ki, Chingiz Abdullayev menim en sevdiyim yazichidir. Eger Sen onu tanimirsansa onun 150-den chox eserinden ele bunu oxusan kifayet edecek sene onu taniyasan, nece yazichi oldugunu derk edesen.
Ushaqlar xaish edirem,eger bura Chingiz Abdullayev bolmesidise,gelin sehxsi fikirlerimizi qoyaq kenara Chingiz yaradiciliqi haqda sohbetlerimizi devam etdirerk...Chingiz eserleri haqda qisa da olsa yazacam..Helelik 2 eseri haqda yazdim.Belkede biz hele Chingiz yaradiciliqini o qederde tanimamishiq!

KuKLa
14.04.2008, 10:07
2gün öncə daha bir gözəl əsər oxumaq meylli ilə Mənim gözəl alibim əsərini oxumaq istədim... nəisə heç yarısına çatmamış, oxumaqdan vaz keçdim... İlk dəfə idi ki,mənə görə Çingiz Abdullayevin zəif əsəri rastıma çıxmışdı...

Silver
15.04.2008, 00:25
Hələ ki,təkcə"Qanın Üç Rəngi" əsərini oxumuşam və çooox şeylər öyrənmişəm bundan.Çox intelektual insandı.Dahidir O.belə insanlar çox azdı:wub:

CyberNetik
15.04.2008, 11:06
Hələ ki,təkcə"Qanın Üç Rəngi" əsərini oxumuşam və çooox şeylər öyrənmişəm bundan.Çox intelektual insandı.Dahidir O.belə insanlar çox azdı:wub:

Məndə indi o kitabı oxuyuram. Hələki başlanğıcdayam. Sona çatan kimi öz fikirlərimi yazacam...

Tomsy
15.04.2008, 11:41
Dogrusu men Abdullayevin *океан ненависти*-sinden bashqa hech bir yazisini oxumamisham. Onu da yarimchiq saxladim. Kitabi oxumaga bashlamishdim o sebebe ki, baresinde chox eshitmishdim. Ele kimi danishdirirdim Cingiz-den danishirdi. Yarimchiq saxladim o sebebe ki, men bedii edebiyyati sevmirem. Daha chox ustunluk verirem ele yazilara ki, onlari oxuyanda oyrenirsen. Hech sheksiz ki, bedii edebiyyat oxuyanda da bir sheyler oyrenirsen amma menim normalda oxuduqlarimla muqaisede oyrenmemekdir.
Amma onun varligindan memnunam. Chunki onu dunya (musbet menada) taniyir ve o azerbaycanlidir. Shexsiyyetine ise xususi simpatiyam yoxdur. Herchend ki, hech bir antipatiyam da yoxdur.
Dronqo baresinde ise yalniz bunu deye bilerem ki, o yoxdur!

Elshad Hose
15.04.2008, 12:25
Çingiz Akif oğlu Abdullayev.Detektiv janrında məşhur əsərlər yazmış yazıçı.7 Aprel (http://az.wikipedia.org/wiki/7_Aprel)1959 (http://az.wikipedia.org/wiki/1959) -cu ildə Bakı şəhərində anadan olmuşdur.
Atası Abdullayev Akif Abdulla oğlu Böyük Vətən müharibəsinin (http://az.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6y%C3%BCk_V%C9%99t%C9%99n_m%C3%BCharib%C9%99 si) iştirakçısı olmuş, Naxçıvan Muxtar Respublikasında (http://az.wikipedia.org/wiki/Nax%C3%A7%C4%B1van_Muxtar_Respublikas%C4%B1) Prokuror, Bakı Şəhərində Prokuror müavini. Azərbaycan Vəkillər Rəyasət Heyətinin (http://az.wikipedia.org/w/index.php?title=Az%C9%99rbaycan_V%C9%99kill%C9%99r _R%C9%99yas%C9%99t_Hey%C9%99ti&action=edit&redlink=1) sədri vəzifələrində çalışmışdır.
Azərbaycan Yazıçılar Birliyinin (http://az.wikipedia.org/wiki/Az%C9%99rbaycan_Yaz%C4%B1%C3%A7%C4%B1lar_Birliyi) katibidir. Hüquq elmləri doktorudur. Dünya şöhrətli yazıçının əsərləri on dörd dildə tərcümə edilmiş və MDB (http://az.wikipedia.org/wiki/MDB) ölkələrində, eləcədə Amerika Birləşmiş Ştatları (http://az.wikipedia.org/wiki/Amerika_Birl%C9%99%C5%9Fmi%C5%9F_%C5%9Etatlar%C4%B 1), Fransa (http://az.wikipedia.org/wiki/Fransa), İsveç (http://az.wikipedia.org/wiki/%C4%B0sve%C3%A7), Türkiyə (http://az.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiy%C9%99), Bolqarıstan (http://az.wikipedia.org/wiki/Bolqar%C4%B1stan), İsraild (http://az.wikipedia.org/wiki/%C4%B0srail)ə ümumi tirajı 16 milyon olan nüsxə ilə nəşr edilmişdir. Amerikanın "The Christian Science Monitor (http://www.csmonitor.com/)" jurnalı onu müasir dövrün siyasi detektiv janrında yazan ən yaxşı müəlliflərindən adlandırmışdır.
Ç.Abdullayev Dronqodan başqa çoxlu sayda maraqlı ədəbi personaclar yaradıb. Bunların içində ən çox nəzərə çarpanlar "Qadın qisası", "Qadınlar sükunəti saxlayır" və daha bir neçə detektiv romanın qəhrəmanı olan qadın-xəfiyyə Marina Çernışova və "Mənim gözəl alibim", "Saturnun etirafı", "Üçüncü variant" romanlarının qəhrəmanı, Əfqanıstan müharibəsin-də bir qolunu itirmiş əlil qatildir.

JAN VALJAN
11.06.2008, 01:32
Mən Зingiz Abdullayevin "Bağdadlı Əlaqələndirici" əsərini oxumuşam. Зox Bəyəndim. Hətta Dronqo Rolunda filmdə зəkilməyi belə dьşьndьm. Digər əsərlərini də oxumaq istəyərdim. Amma təəssьf ki, kitabları məndə yoxdur:wub:

Silver
11.06.2008, 21:38
Mən Зingiz Abdullayevin "Bağdadlı Əlaqələndirici" əsərini oxumuşam. Зox Bəyəndim. Hətta Dronqo Rolunda filmdə зəkilməyi belə dьşьndьm. Digər əsərlərini də oxumaq istəyərdim. Amma təəssьf ki, kitabları məndə yoxdur:wub:

Dronqo:wub:heyranam bu surətə:wub:

miss-baku
06.12.2008, 19:21

Cox gozel movzudur. Menim son zamanlar en cox oxudugum yazici Cingiz Abdullayevdir. artiq onun eserlerinin vurgunu olmusam. Dronqo haqqinda ise ne deye bilerem?! Onun haqqinda fikirlerimi sozle qeyd etsem fikrimi tam ifade ede bilmerem. :wink:

luna
07.12.2008, 02:43
essalamu eleykum. Cingiz Abdullayev en sevdiyim muasir yazicidi .eserlerini cox oxumusam cox beyenirem ozumu eserde hiss edirem sanki

miss-baku
07.12.2008, 21:48

Umumiyyetle men Dronqonu oz fikrimde C.Abdullayevin ozu kimi tesevvur edirem. Siz nece dusunursunuz? Menim fikrimle razilasan varmi?:wink:

CaspiaN
07.12.2008, 22:53
Umumiyyetle men Dronqonu oz fikrimde C.Abdullayevin ozu kimi tesevvur edirem. Siz nece dusunursunuz? Menim fikrimle razilasan varmi?:wink:

razılaşmaq olar. tamda olmasa ən azından yazılanların müəyyən qismi onun öz başına gəlmiş ola bilər. həyatı haqqında maraqlandıqda onun hətta məxfi əməliyyat zamanı yaralandığını da görmək olar.

Silver
08.12.2008, 00:26
razılaşmaq olar. tamda olmasa ən azından yazılanların mьəyyən qismi onun цz başına gəlmiş ola bilər. həyatı haqqında maraqlandıqda onun hətta məxfi əməliyyat zamanı yaralandığını da gцrmək olar.

Mən bilən, Dronqo elə onun цzьdьr ki var:)

miss-baku
08.12.2008, 00:34
razılaşmaq olar. tamda olmasa ən azından yazılanların müəyyən qismi onun öz başına gəlmiş ola bilər. həyatı haqqında maraqlandıqda onun hətta məxfi əməliyyat zamanı yaralandığını da görmək olar.

O heqiqetenmi mexfi emeliyyat zamani yaralanib, yoxsa..............? bBu melumati hardan bilirsiniz?

Flowermerry
08.12.2008, 14:11
Super,super,super.menim en sevimli yazichimdir.onun chox eserini oxumusham.hele bezilerini 2 defe.:ela:

advocat
08.12.2008, 15:12

C. Abdullayev musahibelerinde qeyd edib ki, Dronqo eslinde onun ozudur, deyir ki, Dronqo 1% menden agillidir. Bir cox xususiyyetlerine gore uygunluqlari var, ozu kimi Dronqo da keceldir, qadinlara qarsi xususi hormeti var, agillidir, tez dusunme qabiliyyeti var ve s.
MEn evveller Abdullayevin eserlerini cox oxuyurdum, ancaq sonradan nese ureyime yatmadi. Onun sonraki eserleri olduqca cansixici tesir bagislamaga basladi. O Ceyms Bonddan tesirlenib yazmir, ozu de etiraf edir ki, onun en cox sevdiyi yazici Aqata Kristidir(dedektiv yazanlar arasinda) ve basqa Heminqueyden xosu gelir. Onun bir eseri var
Flirt v Sevilye (eserlerin adini rus dilinde yazacam, tez basa dusulen olsun) Bu eser eynile Aqata Kristinin Rocer Ekroydun qetli eseri kimidir, her iki eserlerde hami neyise basqalarindan gizletmeye calisir.
Ancaq mene ele gelir ki, dedektiv edebiyyatinin en super yazicisi ele Aqata Kristidir. Imkaniniz olsa onun eserlerini oxuyun, o hec vaxt bir-birine oxsar eserler yazmir.
Abdullayevin en cox xosuma gelen eseri Obretenie ada ve Proyti Cistilishe. (dronqo barede deyil) Hemin eserlerin qehremani Kamal Aslan mence Dronqodan da daha yaxsi tesir bagislayir. Imkaniniz olsa hemin eserleri de oxuyun, axirda Kamal Aslan oz sevdiyi qadindan ve oz oglundan ayri yasaya bilmeyeciyini gorub ozunu oldurur.
Dronqo barede ne deye bilerem? Sonraki eserlerinde o daha da dahilesdirilib, ona gore xosuma gelmedi.V ojidanii apokalipsa eserinde bir gozel qadini goren kimi elden-ayaqdan geden, qizin yasadigi otelin koridorunda paltarini soyunub lut duran Dronqo, vaxtile onun ugrunde heyatini qurban veren qizi tezlikle yaddan cixaran, qizlari elcek kimi tez-tez deyisen ve ardinda buraxdigi goz yaslarina baxmayan Dronqo tamam gozumden dusdu...

miss-baku
08.12.2008, 18:06
C. Abdullayev musahibelerinde qeyd edib ki, Dronqo eslinde onun ozudur, deyir ki, Dronqo 1% menden agillidir. Bir cox xususiyyetlerine gore uygunluqlari var, ozu kimi Dronqo da keceldir, qadinlara qarsi xususi hormeti var, agillidir, tez dusunme qabiliyyeti var ve s.
MEn evveller Abdullayevin eserlerini cox oxuyurdum, ancaq sonradan nese ureyime yatmadi. Onun sonraki eserleri olduqca cansixici tesir bagislamaga basladi. O Ceyms Bonddan tesirlenib yazmir, ozu de etiraf edir ki, onun en cox sevdiyi yazici Aqata Kristidir(dedektiv yazanlar arasinda) ve basqa Heminqueyden xosu gelir. Onun bir eseri var
Flirt v Sevilye (eserlerin adini rus dilinde yazacam, tez basa dusulen olsun) Bu eser eynile Aqata Kristinin Rocer Ekroydun qetli eseri kimidir, her iki eserlerde hami neyise basqalarindan gizletmeye calisir.
Ancaq mene ele gelir ki, dedektiv edebiyyatinin en super yazicisi ele Aqata Kristidir. Imkaniniz olsa onun eserlerini oxuyun, o hec vaxt bir-birine oxsar eserler yazmir.
Abdullayevin en cox xosuma gelen eseri Obretenie ada ve Proyti Cistilishe. (dronqo barede deyil) Hemin eserlerin qehremani Kamal Aslan mence Dronqodan da daha yaxsi tesir bagislayir. Imkaniniz olsa hemin eserleri de oxuyun, axirda Kamal Aslan oz sevdiyi qadindan ve oz oglundan ayri yasaya bilmeyeciyini gorub ozunu oldurur.
Dronqo barede ne deye bilerem? Sonraki eserlerinde o daha da dahilesdirilib, ona gore xosuma gelmedi.V ojidanii apokalipsa eserinde bir gozel qadini goren kimi elden-ayaqdan geden, qizin yasadigi otelin koridorunda paltarini soyunub lut duran Dronqo, vaxtile onun ugrunde heyatini qurban veren qizi tezlikle yaddan cixaran, qizlari elcek kimi tez-tez deyisen ve ardinda buraxdigi goz yaslarina baxmayan Dronqo tamam gozumden dusdu...

Ola biler bu sizin fikrinizdi.Men heleki yenice baslamisam onun eserlerini oxumaga. ancaq artiq onun eserlerinin vurgunu olmusam. Kitabi sona catdiran kimi ureyim partlayir ve derhal yenisini aliram.

advocat
08.12.2008, 21:59
Ola biler bu sizin fikrinizdi.Men heleki yenice baslamisam onun eserlerini oxumaga. ancaq artiq onun eserlerinin vurgunu olmusam. Kitabi sona catdiran kimi ureyim partlayir ve derhal yenisini aliram.

Men yazmadim ki, Abdullayevin eserleri xosuma gelmir. Sadece kemiyyet coxaldiqca keyfiyyet de asagi dusur. Siz yeqin onun evvelki eserlerini oxuyursunuz. Sonradan yazdigi eserler olduqca darixdiricidir ve evvelki eserlerile uygunluq teshkil etmir. Onun evvelki eserleri bir-birini tamamlayirdir. Onun insan ovu (Oxota na celoveka) eseri en maraqli eserlerdendir. ONun yazdigi sayca 3-cu eserdir. Bir de sag eli olmayan qatil barede yazdigi romanlar maraqlidir. MEne sadece Dronqonun idellasdirilmasi xosuma gelmir.

miss-baku
08.12.2008, 22:18
Men yazmadim ki, Abdullayevin eserleri xosuma gelmir. Sadece kemiyyet coxaldiqca keyfiyyet de asagi dusur. Siz yeqin onun evvelki eserlerini oxuyursunuz. Sonradan yazdigi eserler olduqca darixdiricidir ve evvelki eserlerile uygunluq teshkil etmir. Onun evvelki eserleri bir-birini tamamlayirdir. Onun insan ovu (Oxota na celoveka) eseri en maraqli eserlerdendir. ONun yazdigi sayca 3-cu eserdir. Bir de sag eli olmayan qatil barede yazdigi romanlar maraqlidir. MEne sadece Dronqonun idellasdirilmasi xosuma gelmir.

Men dedektiv janrinda oxumaga yeni baslamisam. Belke ne vaxtsa, menim de gozumden duse biler. Neise ,yasayariq, gorerik.

advocat
08.12.2008, 22:29
Men dedektiv janrinda oxumaga yeni baslamisam. Belke ne vaxtsa, menim de gozumden duse biler. Neise ,yasayariq, gorerik.

Arada vaxtiniz olsa Aqata Kristinin eserlerinden de oxuyun, mence o daha maraqlidir

miss-baku
08.12.2008, 22:36
Arada vaxtiniz olsa Aqata Kristinin eserlerinden de oxuyun, mence o daha maraqlidir

Calisaram. meslehete gore tesekkur edirem.

advocat
08.12.2008, 22:49
Calisaram. meslehete gore tesekkur edirem.

Indi hansi eserini oxuyursunuz?

miss-baku
08.12.2008, 22:53
Indi hansi eserini oxuyursunuz?

"Manyakin idraki" Artiq sonuna yaxinlasiram. cox maraqli eserdir. Yeqin ki bu eserden xeberiniz var.

advocat
08.12.2008, 23:01
"Manyakin idraki" Artiq sonuna yaxinlasiram. cox maraqli eserdir. Yeqin ki bu eserden xeberiniz var.

Yox hemin eseri oxumamisham. Mene maraqli gelen eserler Proyti cistilishe, Obretenie ada, Oxota na celoveku, Qolubie anqeli. Deyirler uyti i ne vernutsya cox maraqli eserdir.

miss-baku
08.12.2008, 23:04
Yox hemin eseri oxumamisham. Mene maraqli gelen eserler Proyti cistilishe, Obretenie ada, Oxota na celoveku, Qolubie anqeli. Deyirler uyti i ne vernutsya cox maraqli eserdir.

Hele o eserleri oxumamisam. Insallah oxuyaram. siz de bu eseri oxuyun, pesman olmazsiniz.

advocat
08.12.2008, 23:15
Hele o eserleri oxumamisam. Insallah oxuyaram. siz de bu eseri oxuyun, pesman olmazsiniz.

Acigi desek hazirda eser oxumaga um-le vaxtim yoxdur. Onsuz da islerim bashimdan tokulur. Ancaq vaxt tapanda oxuyaram. HEmin eserde Djil var, Dronqonun sevdiyi qiz?

CaspiaN
09.12.2008, 02:23
O heqiqetenmi mexfi emeliyyat zamani yaralanib, yoxsa..............? bBu melumati hardan bilirsiniz?

bu barədə Xəzər TV də Çingiz Abdullayev haqqında bir verlişdə demişdilər. səhv etmirəmsə bu Əfqanıstanda olubmuş. Ümumiyyətlə o əsərlərinin 90%`ni real faktlar əsasında yazdığı söylənilir...

qəhrəmanı Kamal Aslan olan məndə əsər oxumuşam. Ancaq sonda özünü ödürmür. Qarışıqlıq olmasın?

advocat
09.12.2008, 13:43
qəhrəmanı Kamal Aslan olan məndə əsər oxumuşam. Ancaq sonda özünü ödürmür. Qarışıqlıq olmasın?

Kamal Aslan barede iki eser var. Proyti Cistilishe eseri birinci hissedir, orda olmur, hebsden cixir. Ikinci eser Obretenie ada. Bu eserde Amerikadan Rusiyaya qayitdiqdan sonra ozunu oldurur.

miss-baku
09.12.2008, 14:12
Acigi desek hazirda eser oxumaga um-le vaxtim yoxdur. Onsuz da islerim bashimdan tokulur. Ancaq vaxt tapanda oxuyaram. HEmin eserde Djil var, Dronqonun sevdiyi qiz?

Yox, hemin eserde ele bir qehreman yoxdur. Umumiyyetle bu eserde Dronqonun sexsi heyatin dan demek olar ki, hec bir sey yazilmayib,sadece onun gorduyu isler haqdadi.

advocat
09.12.2008, 14:29
Yox, hemin eserde ele bir qehreman yoxdur. Umumiyyetle bu eserde Dronqonun sexsi heyatin dan demek olar ki, hec bir sey yazilmayib,sadece onun gorduyu isler haqdadi.

Yeqin sonraki eserlerdedir. Djil italyan qizidir, Dronqodan 18-20 yas balacadir. Dronqo Londonda olarken qiz onun qehremanligini gorur ve ona vurulur. Sonra rusiyaya onun dalinca gelir. O Den qneva eserindedir. ve bu eserden baslayaraq her eserde demek molar ki, Djil haqqinda sohbet acilir. Sonra Djil hamile qalir, ancaq sonrasindan xeberim yoxdur.

Tom Lorensberg
13.01.2009, 16:49
Salam necesiniz?Men de bu yaxinlarda Çingiz Abdullayevin kitablarini oxumaga bashlamisham.1-ci oxudugum kitab Mehşer Ayaginda ktabidir. Yaman maraqlidir.Oxuyanda zamani da itirmishdim. Ele bilirdimki men de Sove DTK-sinin ichindeyem.Oxuduqca hadiseler gozumun qabaginda canlanirdi.Çingiz beyin ev unvanini ve ya mobil nomresini bilen varsa mene versin.O programda deyirdi ki men kitablari hech kime vermirem.Kim gelib istese ona verirem.Yeni demeyim odur ki, kim bilirse mene versin onun unvan ve ya mobil nomresini.

miss-baku
02.02.2009, 11:18
Men artiq iki gundur ki, C.Abdullayevin "Allahin terefinde" eserini oxuyub qurtarmisam. Cox maraqli eserdir , meslehet gorurem ki, oxumayanlar da oxusun.

JAN VALJAN
03.02.2009, 18:24
Dronqo Çingiz Abdullayevin özüdür. 100 faiz!

urfan
04.02.2009, 00:14

elə hamı elə deyir =)

advocat
04.02.2009, 09:07

Çingiz Abdullayev özü deyir ki, Dronqo 99% mənə oxşayır, ancaq 1 % məndən ağıllıdır. :)

JAN VALJAN
04.02.2009, 12:09
Çingiz Abdullayev özü deyir ki, Dronqo 99% mənə oxşayır, ancaq 1 % məndən ağıllıdır. :)
Onu Çingiz Abdullayev deyir.
Bu yazini isə mən yazmısam. 1 % də mən əlavə eləmişəm.:)

advocat
04.02.2009, 13:21
Onu Çingiz Abdullayev deyir.
Bu yazini isə mən yazmısam. 1 % də mən əlavə eləmişəm.:)

Demək 100% oxşayır. Əsərdə Dronqo idmançıdır, ancaq Ç. Abdullayev deyir ki, cəmi bir dəfə boksa getdimç o da burnumu əzdilər. :)

advocat
05.02.2009, 12:36
Özünün yaratdığı obraz özündən ağıllıdır? :)

Özü belə deyir. Əslində müəllif ağıllı olmasa, qəhrəmanı da ağıllı ola bilmıəz. Həm də Ç. Abdullayev deyə bilməz ki, mən Dronqodan ağıllıyam. Fikirləşərlər ki, özündən razıdır.

Tom Lorensberg
06.02.2009, 10:24
Özünün yaratdığı obraz özündən ağıllıdır? :)

Ola bilmez kiii Sencee?Agilli yazichi uchun agilli ve guclu obraz yaratmag hech de chetin deyil:wink:

Romeo
06.02.2009, 11:54
Çingiz Abdullayev dahidir amma əvvəlki əsərlərində!Sonraki,əsərləri nəsə ürəyimcə deyil Drongo çox ideallaşıb.Amma yenədə çoxları dedektiv əsərləri oxuyur oda Ç.Abdullayevdir.
Mənim Drongonun paxıllığını çəkirəm:huh:.Qızların əksəriyyəti onu çox bəyənirlər .Bilmirəm niyə axı o sadəcə bir personajdır:dry:

advocat
06.02.2009, 13:44
Çingiz Abdullayev dahidir amma əvvəlki əsərlərində!Sonraki,əsərləri nəsə ürəyimcə deyil Drongo çox ideallaşıb.Amma yenədə çoxları dedektiv əsərləri oxuyur oda Ç.Abdullayevdir.
Mənim Drongonun paxıllığını çəkirəm:huh:.Qızların əksəriyyəti onu çox bəyənirlər .Bilmirəm niyə axı o sadəcə bir personajdır:dry:

Üstəlik də Dronqo keçəldir :tongue:ç həm də yaşı ötüb. Ancaq müəllif özü də əsərlərində qeyd edir ki, qadınlarda ən gözəl yaş dövrü 30, kişilərdə 40-dır. Dronqo da 40-ı haqlayıb. Bəlkə buna görə daha da ağıllanıb.

Romeo
06.02.2009, 13:49
Üstəlik də Dronqo keçəldir :tongue:ç həm də yaşı ötüb. Ancaq müəllif özü də əsərlərində qeyd edir ki, qadınlarda ən gözəl yaş dövrü 30, kişilərdə 40-dır. Dronqo da 40-ı haqlayıb. Bəlkə buna görə daha da ağıllanıb.

Dəməli onun yaraşığına görə deyil bu simpatya :)
Yəgin Drongonu çox ağıllıdır ona görə axı qadınlar ağıllı kişiləri bəyənirlər:huh:

JAN VALJAN
06.02.2009, 14:07
Demək 100% oxşayır. Əsərdə Dronqo idmançıdır, ancaq Ç. Abdullayev deyir ki, cəmi bir dəfə boksa getdimç o da burnumu əzdilər. :)
Hey agillli vekil. meger sen her deyilene inanirsan? meger Cingiz abdullayev idmanci oldugunu gizlede bilmez?
:)

advocat
06.02.2009, 14:15
Hey agillli vekil. meger sen her deyilene inanirsan? meger Cingiz abdullayev idmanci oldugunu gizlede bilmez?
:)

Mən gördüyümə inanıram :)
Bəlkə də sən deyəndir?

JAN VALJAN
06.02.2009, 14:35
[quote=advocat;78498]Mən gördüyümə inanıram :)
Bəlkə də sən deyəndir?[/quote

canin sag olsun. inanmaq yaxsi seydi inan. hetta arada esitdiklerine de inan.

ama arada dusunduklerine de inan:happy:

advocat
07.02.2009, 10:16
Yəgin Drongonu çox ağıllıdır ona görə axı qadınlar ağıllı kişiləri bəyənirlər:huh:

Dronqo ağıllıdır, ancaq məncə dedektiv əsərlərin qəhrəmanları arasında Aqata Kristinin Erkül Puaro daha ağıllıdır.
Bir də Ç. Abdullayevin Professionalların oyunu (iqri professionalov)əsərini kim oxuyub? Maraqlı əsərdir? Sayca müəllifin 4-cü əsəridir. Həmin əsərdə Dronqonun ilk sevdiyi qadın-Natali ölür. Rusların çəkdiyi Dronqo serialında da Dronqonun hərdən xatırladığı qadın odur. Qadın Dronqonun qarşısına keçib güllə ona dəyir. Həmin hissəni BAkıda çəkmişdilər, İçərişəhərdə. Həmin kitabı hardan tapa bilərəm? Neçə yerdən soruşmuşam yoxdur

Tom Lorensberg
07.02.2009, 13:57
Dronqo ağıllıdır, ancaq məncə dedektiv əsərlərin qəhrəmanları arasında Aqata Kristinin Erkül Puaro daha ağıllıdır.
Bir də Ç. Abdullayevin Professionalların oyunu (iqri professionalov)əsərini kim oxuyub? Maraqlı əsərdir? Sayca müəllifin 4-cü əsəridir. Həmin əsərdə Dronqonun ilk sevdiyi qadın-Natali ölür. Rusların çəkdiyi Dronqo serialında da Dronqonun hərdən xatırladığı qadın odur. Qadın Dronqonun qarşısına keçib güllə ona dəyir. Həmin hissəni BAkıda çəkmişdilər, İçərişəhərdə. Həmin kitabı hardan tapa bilərəm? Neçə yerdən soruşmuşam yoxdur

Sen onu internetden tapa bilersen.Senin uchun axtaracam tapsam sene ssilkani vererem girersen.He sen bir deki hemin eseri Azerbaycanca isteyirdin yoxsa Rusca?Bir de sende Drongonun kinosu var?:)

advocat
07.02.2009, 14:08
Sen onu internetden tapa bilersen.Senin uchun axtaracam tapsam sene ssilkani vererem girersen.He sen bir deki hemin eseri Azerbaycanca isteyirdin yoxsa Rusca?Bir de sende Drongonun kinosu var?:)

Həmin əsər Azərbaycanca çətin olsun. O vaxt internetdə rus dilində axtardım, tapmadım. Mən əsərləri rus dilində oxumağı xoşlayıram. Azərbaycanca özü yazmır, ona görə məncə mənalar itir. Dronqonun filmi məndə yoxdur:mellow:

Silver
07.02.2009, 15:03

:)Əlbəttə.Dronqonun iti zəkası onu yaraşıqlı edir.Xarici görünüşü rol oynamır:wub:

urfan
07.02.2009, 17:23
:)Əlbəttə.Dronqonun iti zəkası onu yaraşıqlı edir.Xarici görünüşü rol oynamır:wub:

əlbəttə xarici görünüş rol oynamaz, zəkadan fərqli olaraq. çünki yazıları oxuyanda zəka xarici görünüşdən daha tez özünü göstərir. Dronqonun gözəlliyinə sadəcə bir neçə yerdə rast gəlmək olar, amma zəkasına hər yerdə, nəzərə alsaq ki, elə əsərin əsas ideyası da onun gözəl zəkası üzərində qurulub =)

Romeo
07.02.2009, 18:50

Deməli səndə Drongoya vurulubsan:D
Hədə onu oxuyan qızların hamısı ona vurulur*mad*

Siz dediyiniz qadın Qanın 3 rəngi romanındada xatırlanır.İqri Professionalov onu oxumamışam.

advocat
09.02.2009, 09:41
Deməli səndə Drongoya vurulubsan:D
Hədə onu oxuyan qızların hamısı ona vurulur*mad*

Siz dediyiniz qadın Qanın 3 rəngi romanındada xatırlanır.İqri Professionalov onu oxumamışam.

O qadın bir çox əsərlərdə xatırlanır, cəmi iki əsərdə iştirak edib. İnsan ovu (Oxota na celoveka) əsərində və professionalların oyunu əsərində. Bu əsərlər də ilk əsərlərdir.

Romeo
09.02.2009, 19:40
O qadın bir çox əsərlərdə xatırlanır, cəmi iki əsərdə iştirak edib. İnsan ovu (Oxota na celoveka) əsərində və professionalların oyunu əsərində. Bu əsərlər də ilk əsərlərdir.

Ola bilər mən Ç.Abdullayevin yaradılıcığından çox az kitab oxumuşam!

Tom Lorensberg
10.02.2009, 17:11
Ay qaqam budur bu da hemin eserin ssilkasi. Gotur operada yaz ve skachat ele. http://bookz.ru/authors/abdullaev-4ingiz/igri-pro_432.html:wink:

advocat
10.02.2009, 17:57
Ay qaqam budur bu da hemin eserin ssilkasi. Gotur operada yaz ve skachat ele. http://bookz.ru/authors/abdullaev-4ingiz/igri-pro_432.html:wink:

Nəsə məndə alınmadı, əgər səndə alınsa, mənə xəbər elə e-mailimi yazaram mənə göndərərsən. MÜmkünsə

Tom Lorensberg
17.02.2009, 17:08
[QUOTE=advocat;78824]Nəsə məndə alınmadı, əgər səndə alınsa, mənə xəbər elə e-mailimi yazaram mənə göndərərsən. MÜmkünsə[/QUOTEQaqam baxdim mende fikir vermemishdim.Orda var yuklemek olar ammma ki 1 emmasi var.Yukleme pulladir:)Pulsuzunu tapan kimi sene de xeber verecem:wink:

KILLER
26.01.2010, 02:52
Salam mən burda təzəyəm, mən özümdə C.Abdullayevin fanati həmdəki kitablarinin oxucularindan biriyəm. Elə ona görədə birinci fikrimi məhz burda yazmaga qərara gəldim.Ən cox xoşuma gələn kitabi Əclafin üslubu və Quba kapriciosudur. əgər oxuyan yoxdusa oxumalarini məsləhət görərdim. Cox maraqli kitablardir. indi axtardigim kitabi Payiz madriqalidi. Həmin kitabin satildigi yeri bilən varsa mümkünsə deyə bilər mənə? cox maraqla alib oxumaq istəyərdim.

advocat
26.01.2010, 11:31
Salam mən burda təzəyəm, mən özümdə C.Abdullayevin fanati həmdəki kitablarinin oxucularindan biriyəm. Elə ona görədə birinci fikrimi məhz burda yazmaga qərara gəldim.Ən cox xoşuma gələn kitabi Əclafin üslubu və Quba kapriciosudur. əgər oxuyan yoxdusa oxumalarini məsləhət görərdim. Cox maraqli kitablardir. indi axtardigim kitabi Payiz madriqalidi. Həmin kitabin satildigi yeri bilən varsa mümkünsə deyə bilər mənə? cox maraqla alib oxumaq istəyərdim.

kitab köşklərinə bax taparsan, hər yerdə var

Elen_Deyli
27.05.2011, 17:07
Men Çingiz Abdullayevin 4 əsərini oxumusam. Hələdə oxumağa davam edidrem. Ən çox xoşuma gələn əsəri "Mavi mələklər" və "Bir ümman" nifrət əsərləri olub. Həqiqətən də Çingiz Abdullayevin əsərləri insanin dünya görüsünün formalasmasina çox kömək edir.